Så blir du av med kulmagen

Låga testosteronnivåer gör att du lättare lägger på dig runt midjan

Trots en hälsosam kost och ansträngningar på träningsfronten kan kulmagen vara svår att bli av med. Men vad är anledningen till att mäns kroppsfett tenderar att samlas just runt magen? Vi visar dig vad du kan göra för att bli av med det farliga bukfettet snabbare. 

Kulmagen kommer med åldern

Det finns ett samband mellan ålder, testosteron och kulmage hos män.
Testosteronnivåerna hos män börjar sjunka från 30 års ålder, och denna gradvisa minskning fortsätter resten av livet. Detta är en naturlig del av åldringsprocessen.

Testosteron har en rad effekter på kroppen, bland annat reglering av muskelmassa, fettfördelning och ämnesomsättning.

Låg testosteronnivå är förknippat med en ökad risk för kulmage.

Män tappar 1 % av sitt testosteron varje år från 30 års ålder. Vid 60 års ålder kan nivån vara halverad.

Mindre testosteron ger större kulmage av flera skäl:

  1. Testosteron påverkar förbränningen. Forskning visar att högre testosteronnivåer kan öka din ämnesomsättning, vilket innebär att du förbränner mer energi och lagrar mindre fett.
  2. Testosteron påverkar muskelmassan. Ju större muskler du har, desto mer energi förbränner du, även när du vilar.
  3. Testosteron minskar aktiviteten hos enzymet lipoproteinlipas (LPL). LPL ansvarar för att bryta ner fettsyror så att de kan tas upp av fettceller. När LPL-aktiviteten minskar är det mer sannolikt att fett lagras runt magen.

När testosteronnivåerna minskar med åldern blir det lättare att lägga på sig fett och svårare att bygga muskler.

Det betyder inte nödvändigtvis att magmusklerna växer sig stora över en natt, men mindre muskelmassa leder till sämre förbränning.

Det betyder att du sannolikt går upp i vikt, även om du äter och tränar precis som vanligt. 

Källa: Traish, A. M. (2014). Testosterone and weight loss: the evidence. Current Opinion in Endocrinology, Diabetes, and Obesity, 

Fungerar för 9 av 10

VigroVital har hjälpt tusentals män som kämpar med låga testosteronnivåer. Över 92 000 har provat och 9 av 10 väljer att fortsätta och rekommenderar det gärna till andra.

Bygger muskler med VigroVital

Ett kosttillskott speciellt designat för män? Ja, det var jag ju tvungen att testa!

Jag är mån om att ta hand om min hälsa och är sedan många år kund hos Vision Healthcare, som har utvecklat VigroVital, och vet att de har solida och bra produkter som jag litar på.

Att det är norsk-producerat är för mig personligen en stor trygghet. Jag känner mig trygg och får god effekt! 

VigroVital ger mig mer energi, och jag är övertygad om att det hjälper mig att få mer kraft och uthållighet.

Thore Therkelsen

Mer muskler, bättre sexlust och mindre fett

Ginseng har använts i århundraden inom traditionell kinesisk medicin, bland annat för dess positiva effekt på testosteronnivåer hos män. Flera forskningsartiklar (National Library of Medicine) bekräftar detta samband. I en studie som tittade på testosteronnivåer och sexuell funktion testade forskare 587 män med erektil dysfunktion. Under 12 veckor fick hälften av männen ginseng medan de andra fick placebo. Ginsenggruppen upplevde signifikant förbättring av potens och större tillfredsställelse under samlag jämfört med placebogruppen.

VigroVital är ett naturligt kosttillskott, med verkningsämnen som Ginseng, Schisandra och Rosenrot, som kan ha en positiv effekt på testosteronnivåerna hos män.

Genom att bibehålla en hälsosam testosteronnivå kan du uppleva ökad muskelmassa, bättre sexlust och minskad fettprocent.

VigroVital – en bästsäljare för STARKA och SUNDA män!

Att ha tillräckliga testosteronnivåer kan göra processen att bli kvitt kulmagen lättare och mer effektiv. Genom att upprätthålla tillräckliga testosteronnivåer blir det lättare att bygga muskler och upprätthålla en hälsosam ämnesomsättning.

VigroVital är ett noggrant sammansatt kosttillskott med 18 utvalda ingredienser. Varje ingrediens stödjer mannens naturliga funktioner och ger en god effekt på flera områden. Produkten VigroVital är skräddarsydd för dig som vill bevara muskelmassa, testosteronnivån och få tillbaka kraften och energin!

Ja tack! Jag vill prova VigroVital GRATIS* i 30 dagar!